Legginsit eivät ole housut!

Kesä tulee kovaa vauhtia ja vaikka ne legginsit ovatkin kovin kivat ja kevyet pitää, niin muistattehan neitoset että legginsit eivät ole housut. Olen tästä keskustellut naispuolisten ystävieni kanssa useampaan otteeseen ja ymmärrän legginsien helppouden ja sen ettei reidet hankaa yhteen, mutta mielestäni silti ne eivät ole housut. Ne eivät myöskään sovi esimerkiksi mekon kanssa häihin (tätä näkee todella usein varsinkin suomalaisissa tv-reality ohjelmissa) koska ne ovat normaalisti arkikäytössä eivätkä täten sovi juhlapukeutumiseen. Urheiluun legginsit sopivat loistavasti, mutteivat siltikään ole housut. Tätä en voi tarpeeksi toistaa, legginsit eivät ole housut.

Tässä muutama kuva jotka tukevat kantaani.

IMG_7024

IMG_7020

IMG_7022

IMG_7023

Ihonväriset legginsit ovat ehkä typerin keksintö ikinä.

IMG_7019

 

IMG_7025

IMG_7021

IMG_7026

IMG_5889

IMG_7018

Aiheesta on myös tehty meemejä (tietenkin) ja nämä vaan jaksavat naurattaa minua 😀

IMG_5891

Miehillekkään eivät legginsit sovi.

Kuvat: instagram

Ymmärsittekö mun pointin? Kiitos.

Jossu

Nyt soi –Gods and Monsters (From American Horror Story) [feat. Jessica Lange] – American Horror Story Cast, Jessica Lange

Jos tykkäät blogista ja haluat saada päivityksistä tiedon suoraan sähköpostiisi niin paina sivun ylälaidasta seuraa nappia. Helppoa kun mikä.
 

113 comments

 1. Leggingsit on katukäytössä oltava tukevaa materiaalia. Uskon että ne on tarkoitettu ja tukemaan lihaksia/selluliittia/peittämään vartalon epäkohtia ja että voi pitää ja sujauttaa avokkaita, sandaaleja ja ovat lämpöisempiä kuin sukkahousut.Lisäksi on muoti luonut pitkät T-paidat/villapuserot jotka peittävät pepun ja naisten etuosan. Näin olen ymmärtänyt. Jos materiaali on tarpeeksi paksu kuten farkkukangas se jo katukuvassa on ” ei täydellisellä vartalolla” siedettävämpi muiden ihmisten silmiin. Eihän koskaan ihmiset ole sukkahousuilla kaduilla kävelleet( läpinäkyvyys), ilman hametta. Tai miehet kalsareissa!! Se on se materiallin paksuus ja tukevuus josta alussa postasin . Kirjoittaja on ottanut hyvät kuvat aiheeseensa jotka eivät todella sovi katukuvaan! Kuka haluaa naurunalaiseksi? En minä ainakaan.

  1. Samaa mieltä. Kalsareiksikö ne on tarkoitettu?
   Paksummat Leggarit ei varmasti paljasta pikkuhousujen väriä tai rajoja ja jos käyttää pitkää tunikaa niin nehän on huippu hyvä yhdistelmä. Toki läpinäkyvyys tulee jos XXXXL kokoinen laittaa jalkaan L kokoiset, mutta se pitkä tunika peittää 🙂
   Talvella pidän välihousuina 🙂

 2. Mitä vittua te vauhkoonnutte? Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, ei siitä tarvitse mieltään pahoittaa. Ei kirjoittaja ole missään kohdassa kieltänyt legginsien käyttöä vaan tuonut oman kantansa esiin.

 3. Jengillähän menee tää tunteisiin ihan syystä, oman käsitykseni mukaan siksi että väite ”leggingsit eivät ole housut” esittää olevansa jonkinlainen esteettinen arvostelma, mutta pohjimmiltaan tuohtumus on moraalista: siveyspoliisit ja yleiset moraalinvartijat ovat luonnollisesti hädissään, kun katukuvassa näkyy vaatteita jotka herra-vitun-jumala paljastavat mm. että naiset käyttävät alushousuja. Shockin’ news eh.

  Ajattelin joutuvani lukemaan tyypillistä slutshaming-postausta, mutta täähän menikin fatshamingin puolelle, sekä postausen kuvissa että kommenteissa. Osa kommentoijista väittää puolustavansa ihmisten oikeutta pukeutua miten huvittaa, mutta tosiasiassa puolustaa ainoastaan hoikkien, nykyisiä kauneuskäsityksiä vastaavien ihmisten oikeutta tähän.

  ”ei todellakaan ole housut, jos kroppa ei sitä salli” tai ”tosi asiahan [sic] on, että legginsit näyttävät paremmilta hoikan ihmisen päällä” -tyyppiset väittämät – vain pari poimiakseni – vahvistavat vain samaa tympeää käsitystä, jonka mukaan vain tietyt kriteerit täyttävä vartalo saa näkyä katukuvassa.

  Onko olemassa vaatekappaleita, jotka yleisen mielipiteen mukaan näyttäisivät hyvältä vain lihavan ihmisen päällä? Nimetkää yksi? Nimetkää yksi sellainen, jonka soveltuvuus lihavalle henkilölle ei perustu siihen, että se peittää ja piilottaa lihavuutta.

  Lihavan kehon ”rumuus” on kulttuurisesti tuotettua, ja mua ällöttää tällaiset blogaukset joilla pyritään vaan ylläpitään käsitystä lihavasta kehosta vastenmielisenä. Tuo postaus Älä laihduta -päivästäkin taisi olla tarkoitettu vain jo valmiiksi hoikille tai laihoille. Not Like Other Boys -otsikon voisi ehkä lunastaa joku, joka ei kirjoittele näin hirvittävän sovinnaisia ja yllätyksettömiä mielipiteitä, jotka ainoastaan pönkittävät vallalla olevia näkemyksiä.

  En ees jaksa puuttua tuohon Leggingsgate-postauksen ryöstöviljeltyyn hiekkapillumeemiin. Tähänkin kommenttiin käyttämäni muutamat minuutit olisin varmaan hyödyntänyt tehokkaammin vaikka tiskaamalla, koska tää menee samaan hiekkapillutätien ulinaa -mappiin kaiken muun asiallisen kritiikin kanssa.

  Pahoittelen, jos olin turhan kärkevä. Menny hei kato hiekan lisäksi pilluun pari kunnon lohkaretta nii oon vähän kärttysä. Toivoisin vaan, että ihmiset kiinnittäis huomiota siihen, mistä heidän asenteensa tosiasiassa kumpuavat, ja ylläpitävätkö he mahdollisesti kommenteillaan tiettyjä ihmisryhmiä sortavia diskursseja.

  1. Joo, mutta heteronainen sanoo et disgusting ja myötähäpeä kanssaihmisnaisten puolesta. Antaa vähän liikaa must ulospäin, tulee vaan halvan olonen kuva ku tytöt juoksee kylillä tollasissa. Salilla ja joogatessa ymmärrän, siihenhän ne on tarkotettu. Näitä ei kuitenkaan tartteisi pitää päällä kouluissa, töissä tai muualla julkisilla paikoilla.

 4. Siis mistä lähtien omaa mielipidettään ei saa sanoa julkisesti? Naurettavan lapsellisesta asiasta ihmiset taas ottavan itseensä 😀 Aivan, mutta kukaan teistä ei tietenkään IKINÄ ole arvostellut keneenkään muiden vaatteita yms, eihän? Kaupassa ollessani jollakin naisella oli legginsit, josta juurikin stringit ja puoli persettä paistoi läpi, eikä se ollut mitenkään kaunis näky. Mutta älkäähän ihmiset paheksuko, jos joku mennä tuulettaa pelkillä pikkareilla 🙂

 5. Ei miehetkään kulje pelkissä pitkissäkalsareissa, joten alusvaate kategoriaan nämäkin menevät. 🙂

 6. Miksi tästä tehtiin numero? Täähän on maailman wanhin juttu? Erittäin 2008 -läbää, koitahan keksiä jotain omaperäisempää.

 7. Yasss!! Vihdoinki joku sanoo sen ääneen! MIKÄÄN ei taida olla kamalampaa, kuin nuoret tai vähemmän nuoret ihmiset jotka ei ymmärrä et niiden perse näkyy läpi niistä legginsseistä. Lieneekö tarkoituskin sitten esitellä berberiään, että huomiota vain hakemassa(kö)? Ite aina tekee mieli huutaa perään et hei pissukka sun perse näkyy, mut ei niitä kai kiinnosta ku hyvillänsä ovat.. Itekkin kyllä legginssejä käytän ihan arkena, mut sen verran pitkien paitojen kanssa, ettei mua sekoteta siihen toiseen legginssipoppooseen.. Hyvä teksti, hyvät kuvat. Löytyis mun koulusta lisämatskua kun äitin pienet hellantuutelit ja prinsessat kulkee stringit ristiselässä asti ja legginssit persvaossa napapaita päällä. 😀 Peppukipua ottaneita on niin paljon, että siitä kirjotellaan viihdesivuille.. Lienee se legginssipoppoo tunnistaa kuitenkin ittensä näistä ja nyt pitää vaan joukolla lytätä kirjoittaja pystyyn.. Oikeessa on ja täyttä asiaa!

 8. Kyl mä käytän arkena paaaaaljon erilaisia legginsejä mutta niin, että on pitkä tunika/mekko päällä. Ne on tällaiselle isokokoiselle mukava valinta ja löytyy enemmän kuoseja kuin housuista. Ja kesällä varsinkin capri mittaisena. Mutta EN IKINÄ KÄYTÄ NIITÄ YLLÄOLEVIEN KUVIEN LAILLA. HYI.

 9. Kuvassa on siis läpynäkyviä leggins/sukkahousuja. Luulen että postaaja sekoittaa kaksi eri asiaa, minä en pidä sitä millään pahana jos joku esimerkiksi salille tai joogatunnille menossa kulkee legginseissä/trikoissa (siis paksua trikoota).
  ”Yoga pants, created by a genious” Agree!

  En ole koskaan nähnyt ketään kulkevan perse puolipaljaana sukkahousuissa.

  1. Juuri näin – tämähän on täysi provo tää julkaisu! Ei tuollaisia kuvissa näkyviä hirvityksiä voikaan kukaan puoltaa, mutta jos a) kyseessä on oikeat leggingsit jotka ovat b) hyväkroppaisen ihmisen päällä niin aivan mahtavaa! Jokaisen pitäisi ymmärtää jos ei oma kroppa ole siinä kunnossa ettei sitä kannata ainakaan kauhean korostavilla vaatteilla esitellä…siitähän tässä on kyse.

 10. Siis kuka ny tollasi läpinäkyvii käyttäis D:
  mut sit sellaset peittävämmät on asia erikseen kuhan ne istuu, eikä roiku…

 11. En oo kyll koskaan Suomessa nähnyt kenenkään kulkevan pelkissä sukkahousuissa 😀 Saatan olla väärässäkin !? Ja eikö nuo kuvat olekkin ihan jostain muualta kuin täältä Suomesta 🙂

  1. Kuvat ovat jenkeistä. Itse näen viikottain ohuita leggingsejä käytettävän housujen tapaan jolloin hyvin helposti räikeät pikkuhousut saattavat näkyä läpi/näyttää muodon ohuen materiaalin takia.

 12. Naiset (osa)tykkää pukeutua rumiin ja helppoihin vaatteisiin kuten: 80-luvun sohvien kuviokankaiden tyylisiin leggareihin. Sillä ei toki ole väliä vilkkuuko persiis tai mahamakkarat. Tärkeintä on ”tule sellaisena kun olet”. Mitenkään tärkeänä ei koeta sitäkään näkyykö alkkarit: se on hei tosi hottista…ja ainahan kaikki paljastelee :0. Silläkään ei ole väliä menetkä kaverisi häihin epä juhlallisella vaatetuksella. Kun siiiis tärkeintähän on sun kaverin hääpäivänä että sä saat olla just niinkuin itse haluat :D. Nykyään ”kaikki on ihan ok ”, on yksilö yksilöinyt itsensä muiden yläpuolelle. Hyvät tavat jne…..niitä syödään aamupalaksi. Koska se hei voi rikkoo jotenkin MUA vastaan. Minä ja mun oikeudet. Niin kuulostaa suomessa aivottomien puheet nykyään. Paskoo voi vaikka keskelle tietä,mutta ei se silti ole mukavaa. Vapaus olla tyhmä ja ruma :D. Ja kyllä,olen nähnyt fiksuja leggareita mutta pääsäntöisesti aika noloja. Lähinnä siksi että näyttää ihan oikeasti ihan vaan hölmökuvioisilta PITKILTÄ kalsareilta. On outoaa että talven ne on housujen alla ja kun kesä tulee heitetään farkut naulaan ja jatketaan niillå mitä alta löytyy. Kyl ne kuitenkin taitaa soveltua esim.lähinnä urheiluun. Ja huom.sukkahousut on sit taas ihan eri asia. Tai sukkahousulegginsit 😀

 13. En vaan ymmärrä miksi tässä perusteluina toimii kuvat joissa esiintyy medialle epätyypillisiä naisia (ylipainoisuus, selluliitti ymsyms)? Yrität siis sanoa ettei joku saa pitää vaatetta päällään koska se näyttää sinun silmääsi rumalta? Tämä on huonosti argumentoitu mielipide.
  Mitä väliä sinulle on siitä onko jollain mukavat legginsit vai epämukavat, mutta hyvännäköiset tiukat farkut jalassa?

 14. Oi voi, kyllä olen nähnyt ihmisten käyttävän jopa läpinäkyviä legginsejä lyhyen paidan kanssa ihan täällä kotisuomessakin. 😀 korkokengät ja kuin läpinäkyviksi haalistuneet tiukahkot pitkät kalsarit, ah mikä yhdistelmä…

 15. Leggingsit ovat joko urheiluun tai hameen/mekon/tunikan kanssa käytettäväksi tarkoitettuja vaatekappaleita. Materiaalista, leikkauksesta ja tähtien asennoista riippumatta. Olin pöyristynyt, kun ystäväni kanssa syödessäni ravintolassa (ei millään huoltsikalla) pamahtaa paikalle nuori nainen kirkkaan pinkin värisissä leggingseissä ja lenkkareissa. Täydestä meikistä ja laitetuista hiuksista päätellen hän ei selvästikkään ollut tulossa urheilemasta, vaan ”tyylistatementtina” päätti ihastuttaa koko ravintolaa pukeutumisellaan. Tiettyihin paikkoihin pitää pukeutua asianmukaisesti, ja leggingsit ovat pieruverkkareita vastaavat. Pukeutuminen ei ole pelkästään omien mieltymysten toteuttamista, vaan myös tapa osoittaa kunnioituksensa ympäristöään kohtaan. Jos päättää saapua leggingseissä ja tennareissa minun kanssani samaan ravintolaan, turha odottaa minulta kunnioitusta sillä sopimattomalla pukeutumisella halveksut ympäristöäsi ja siihen kuuluvia ihmisiä.

 16. Eiköhän sukkahousut ja legginssit oo kaks eri asiaa… Empä kellään oo nähny pelkkiä ohkasia sukkiksia/leggareita ilman alaosaa….ja se taitaa olla niiden häpee ketkä eivät persettään osaa peittää, eikä sun…nii ja legginsit ei olekkaa housut, jos olisivat eiköhän housujen nimellä kulkisivat….järki hoi, älä jätä. En nyt sano tätä hiekkapilluna, mut jutun kirjottaja ei taida itse ymmärtää että aika harvat kuitenki tekee ylläolevan virheen ja käyttää ns sukkiksia ilman alaosaa, mutta myös huom, eipä taida yksikään olla suomalaisia vaan ihan jenkkejä. Kangasleggarit kyllä must menee ilman alaosaa jos kuitenki peittää vesirajan, vaikka eivät näyttäisi vähääkään läpi.

  Joten, miettikää hetki ennen ku pädette mihinkään.

  Ei mulla muuta, kiitän ja kuittaan.

 17. Päivää! Mitäpäs jos nostaisit katseesi perseistä ja keskittyisit olennaiseen. Hyvää kesää!

 18. Kappas kummaa kun näistä sun ”todistekuvistas” yksikään ihminen ei ollut timmi/normaalipainoinen 🙂

 19. Legginssit mitkä legginssit! Kirjotuksen pointti ei varmaan ollu että minkä nimesestä vaatekappaleesta on kyse vaan siitä, että se on helvetin rumaa jos KENELLÄ TAHANSA on jalassa sellainen vaatekappale, jonka läpi näkyy perse ja alushousut. Se osoittaa vain tyylitajuttomuutta ja tyhmyyttä. Eikä minun mielipiteessä ole kyse mistään että ”apua ko se on siveetöntä, eletään 1800-luvullta”. Jos haluaa pitää jalassaan ohutta kangasta olevaa vaatekappaletta, josta näkyy läpi niin pitäisi olla jotain, joka ainakin perseen peittäisi ettei alushousut (tai alushousuttomuus, mistä sitä ikinä tietää…) näkyisi läpi.

  Kirjoittaja ei loukkaa kenenkään oikeutta pukeutua vaan ilmaisee vain oman mielipiteensä asiasta kuten te ilmaisette kirjoittajan tekstistä. Sananvapautta se on. Kukaan ei ole viemässä niitten oikeutta pukeutua miten ne haluaa niin älkää tekään viekö sananvapautta valittamalla, että kirjoittaja loukkaa muiden oikeuksia. Ja jos pitää kiinni oikeudestaan pukeutua miten haluaa niin pitää myös kestää sitä kritiikkiä joka siitä syntyy, koska Suomessa on sellainen asia kuin SANANVAPAUS niin ei kenenkään pitäis samalla puolustaa oikeutta pukeutua miten kukin tahtoo ja urputtaa siitä että joku ilmaisee mielipiteensä.

  Mielestäni ihonväriset legginssit ovat kamalin vaatekappale keksintö maailmassa. Niissä ei ole mitään järkeä. Monesti olen kattonu että onko tuolla edes housuja kunnes tajunnu että ne on taas tätä populaa jotka kuvittelee että ovat tyylikkään näköisiä. Yksinkertaisesti ne näyttävät järkyttävän kamalilta KENELLÄ tahansa. Mutta se onkin vain minun MIELIPITEENI asiasta ja saan sen myös esittää julkisesti!

 20. Ei ole housut vaan legginsit. Tähän kavalkadiin on otettu vain kaikkein pahimmat kuvat pahimmista legginseistä ja niiden käyttäjistä – tarkoitushakuisesti. Legginsejä on monenlaisia, myös hyvännäköisiä, paksummasta kankaasta, peittäviä ja ne mahdollistavat hameen käytön vähän paksumpijalkaisellekin. Huonosti voi pukeutua mihin vaatteisiin vaan ei se ole kiinni jostain legginseistä. Legginsit on oiva keino peittää huonot puolet ja korostaa parhaita.

 21. heti ku tulee lämmintä ni mä laitan black horset nehän vastaa miehillä legginsejä

 22. Nuohan on sukkahousuja eikä legginssejä. Itse käytän päivittäin lähes legginssejä eikä ole perse vilkkunut.

 23. Sanokaa mitä naisina sanotte, mutta kyllä miehen silmä lepää leggings-takapuolissa ja miehet osaavat niitä arvostaa. Se on teiltä naisilta vain kateutta, kun niin ylenkatsotte muita naisia, jotka pukeutuvat vartalonmyötäisesti.

 24. Suurin osa kuvista oli sukkahousuja jotka on IHAN eri asia kuin legginssit, hei pliis.

 25. En ole kyllä nähnyt kertaakaan vastaavia tapauksia mitä kuvissa. Joten ihan toimivia on ja hyvin istuu ja etenkin juhlapäivänä mekon alla ihana pitää ja ilmavat. Siitä olen samaa mieltä ettei miehille sovi ja tämän mies kuva olen ennenkin nähnyt.

 26. Kirjoittava vois opetella kirjoittamaan leggingsit oikein, ennen kuin arvostelee muita 🙂

 27. Pitäsköhän munkin lähtee ihon myötäisissä kalsareissa kadulle? Ei jessus naiset, vaikka kuvat on kärjistetty esimerkki, välillä kyllä tuntee myötähäpeää teijän leggingsien vuoksi…

 28. Mitä helvetin väliä sillä on mitä ihmiset jalkaansa laittavat? Eipä noita ole haitannu näkyykö hellokittyt ym muut läpi ni minkä takia muiden tarttis nähdä siittä vaivaa?? Parasta olis jos ketään ei käyttäs minkäälaisia housuja ni ei tarttis sit aina jonkun olla vinkumassa..

 29. Alushousut ovat alushousut. Niitä kai voi sanoa leggineiksi, jos niissä ei ole sepalusta.

 30. Legginsit eivät ole housut? Ne ovat hame? Mitä ne ovat? Ne ovat HOUSUT, kaksi lahjetta ….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s