Omenavartalon pukeutumisopas

Tätä on kyseltykkin, eli pukeutumisopas omenavartalolle.

Omenavartalo on naisellisen pehmeä muodoiltaan; vatsa ja lantio ovat täyteläiset, sekä povi on yleensä suuri. Pukeutumisessa kannattaa aina pitää mielessä, että ongelma ei häviä jos  sen peittää. Omenavartaloisella naisella on kuitenkin paljon mahdollisuuksia häivyttää ongelma-alueita, sekä kiinnittää katse muualle.

Muodokkaampikin nainen saa olla upea ja rohkeasti pää pystyssä pukeutua väreihin. Muista kuitenkin taas kerran, että vartaloa myötäilevä ei ole sama asia kuin tiukka. Omenavartalotyypin omaavan naisen kannattaa aina välttää liian pieniä ja kireitä vaatteita. Pidemmän ja kapeamman siluetin luomisessa auttavat myös siististi laskeutuvat ja joustavat materiaalit.

Omenavartaloisella naisella on usein myös isohkot rinnat; kaula-aukon malliksi kannattaa siis ennemmin valita reilusti V-aukkoinen. Näin luot pidempiä linjoja koko vartalolle. Jos rintasi eivät ole isot, vaan ongelmasi on nimenomaan vatsanseutu, koita rohkeasti myös vene- tai vesiputouspääntietä. Ne ovat useina malleina laskeutuvuutensa takia keskivartalolle armollisia.

Niukka kapea alaosa korostaa hyvän näköisiä sääriä. Pukeutumisen tärkein sääntö onkin kääntää huomio hyviin ominaisuuksiin vartalossa, ja häivyttää niitä osia, joihin ei halua huomion kiinnittyvän. Tunikamalli sopii omenavartaloisille usein hyvin. Se antaa säärien loistaa, ja toisaalta peittää vatsakummun. Tyypillistä tälle vartalotyypille ovat kapeat nilkat ja ranteet. Anna niiden siis loistaa ja vangita katseet rohkeasti. Kannattaakin suosia näyttäviä koruja ranteissa ja vajaamittaisia housuja pienen koron kanssa jolloin parhaat puolen pääsevät esille.

(teksti lainattu http://naistenhaku.fi/blogi/pauliina/o-vartalo-eli-omenavartalo )

IMG_5883Tein polyvorella tunnelmakuvan mekoista jotka mielestäni sopivat omenavartalolle, jos kaula-aukko ahdistaa niin keveyttä saa isolle korulla. Vajaa mittaiset hihat jakuissa myös luovat kevyemmän tunnelman kantajastaan ja esittelevät siroja ranteita.

Marimekon laatikko malliset tunikat/mekot sopivat omenavartalolle loistavasti.

Jakkukin saa olla näyttävä. Näissä ei ole mitään tiettyä linjaa vaan oma maku ja lempivärit saavat näkyä. Vaatteen muoto on se mikä ratkaisee mikä sopii kellekkin vartalotyypille. Tässä suora jakku vajaamittaisilla hihoilla. Perfect muoto omenalle.

Pillifarkut sopivat omenavartalolle ihanasti. Kokeileon käytetty Naisten kevään tullessa perinteisen mustan tilalle valkoisia farkkuja, toimivat yhtä hyvin vaatekaapis tukipilarina kun mustatkin.

Toivottavasti näistä ohjeista oli edes hiukan apua teille upeille omenavartaloisille naisille ❤

Jossu

Nyt soi –PÄÄ KII – Pää Kii

Kirjoituksen lähteenä on käytetty Naistenhaku.fi osoitetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s